Skip to main content

Wintertitel in Duitsland voor SG BBM Bietigheim, HSG Bensheim/Auerbach knap tweede

De wintertitel in Duitsland is voor landskampioen SG BBM Bietigheim. De ploeg van Kelly Dulfer en Inger Smits (foto) zegevierde gisteravond voor de zevende keer in de Bundesliga.

Advertentie

Met nummer elf op de ranglijst SV Union Halle-Neustadt op visite werd het 41-19 (17-11) voor SG BBM Bietigheim. Dulfer (vier goals) en Smits (twee) werkten zich namens de thuisploeg op het scoreformulier.

Ook gaf laatstgenoemde vijf assists. Smits meldt zich net als Dulfer begin volgende week bij Oranje voor het wereldkampioenschap. Aankomend weekend komt SG BBM Bietigheim, dat ongeslagen in Duitsland is, nog in de Champions League in actie.

Harma van Kreij
De titelhouder is voor de winter niet meer in te halen door de concurrentie. HSG Bensheim/Auerbach sluit het kalenderjaar af op een knappe tweede plaats. Op de vloer van BSV Sachsen Zwickau trok de runner-up aan het langste eind: 25-32 (12-14). Twee speelrondes geleden hield HSG Bensheim/Auerbach de machtige lijstaanvoerder op een gelijkspel.

Advertentie

Even is Borussia Dortmund opgeschoven naar plaats drie in de Bundesliga. De geel-zwarten van oud-bondscoach Henk Groener rekenden gisteren af met hekkensluiter Neckarsulm SU: 26-23 (13-9). Harma van Kreij, afgevallen voor het wereldkampioenschap, scoorde vijf keer voor Borussia Dortmund.

Thüringer HC
Topschutter van het treffen werd landgenoot Amber Verbraeken. De linkspoot maakte er zeven terwijl positiegenoot Marloes Hoitzing, nieuw bij Neckarsulm SU, twee doelpunten in Dortmund scoorde. Na acht wedstrijden wacht Neckarsulm SU nog op de eerste punten van het seizoen.

Nummer vier in Duitsland Thüringer HC komt vlak voor de competitiestop nog in actie. Als de ploeg van Nathalie Hendrikse zaterdagavond wint van Buxtehuder SV komt Thüringer HC op gelijke hoogte met Borussia Dortmund.

Foto: FotoReza

Advertentie