Skip to main content

Wisselvallig HC Groot Venlo slaat belangrijke slag

HC Groot Venlo gaf vanavond bijna een voorsprong van tien goals weg, maar hield met SEW op bezoek toch de punten in huis. Door de 29-27 overwinning zijn de Limburgers bijna zeker van de finale.

Advertentie

Bij 16-6 was het verschil in Venlo al tien doelpunten. Groepshoofd HC Groot Venlo, waar Minke van Katwijk haar vertrek naar Duitsland aankondigde, zocht bij 19-9 de kleedkamer op.

De poulegenoten speelden vanavond tegen elkaar, omdat de partij afgelopen zaterdagavond niet door ging. Een supporter van SEW werd in de bus naar het zuiden onwel. Naar omstandigheden gaat het goed met de fan waardoor de Noord-Hollanders vanavond wel konden spelen.

Kruijswijk versus Gooyers
In de tweede helft scoorde SEW zes keer op rij. Na 25-17 was het bij 25-23 opeens weer heel spannend. Met één van haar zes zorgde Lisanne Kruijswijk (foto) weer voor wat lucht bij HC Groot Venlo (26-23).

De bezoekers in het wit-blauw hadden nog één tegenstoot in huis. Verder dan 27-25, de zevende treffer van de handige Naomi Gooyers, kwam de ploeg van Michael Vijverberg niet.

Twee punten voorsprong
Door de thuiszege verdedigt HC Groot Venlo in de slotronde van de play-offs twee punten voorsprong op VZV. Als de vrouwen van scheidend hoofdtrainer Robin Gielen, hij vertrekt in de zomer naar het Belgische Houthalen, de ‘BOT’ halen wacht titelhouder VOC.

Foto: FotoReza

Advertentie