Skip to main content

WK-ganger Nusser stapt per direct over

By 22 december 2021Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Larissa Nusser (21) speelt na de jaarwisseling voor Odense HC. De spelmaker van Oranje stapt per direct over.

Advertentie

Nusser laat København Håndbold waar ze een aflopend contract had achter zich. Bij Odense HC moet de middenopbouwer de geblesseerde Mia Rej vervangen. De positiegenoot raakte op de openingswedstrijd van het WK in het tenue van de Deense ploeg geblesseerd aan haar knie en is een aantal maanden uit de roulatie.

In een stroomversnelling
“Ik zou Kobenhavn Handbold aan het einde van het seizoen verlaten en was al om me heen aan het kijken. Odense HC toonde interesse. Door de blessure van Rej is de transfer in een stroomversnelling gekomen”, legt Nusser uit.

De Limburgse, die op het WK in Spanje van interim-bondscoach Monique Tijsterman veel vertrouwen op de middenopbouwpositie kreeg, tekent voor twee en een half jaar bij de huidige koploper van de Deense eredivisie. Bij Odense HC komt ze landgenoten Lois Abbingh, Dione Housheer, Bo van Wetering en Kelly Vollebregt tegen.

Advertentie

Al op 15-jarige leeftijd ruilde Nusser HandbaL Venlo in voor Dalfsen. In haar eerste seizoen in Overijssel werd de dochter van BFC-coach Harold Nusser kampioen van Nederland. In 2018 maakte ze de transfer naar København Håndbold dat voor de transfer een geldbedrag ontvangt.

Champions League
Nusser over haar overgang: “De Deense competitie is misschien wel de sterkste en ik vind het land aangenaam. Ik wilde een stap naar een club uitkomend in Europa maken. Dat Odense HC in de Champions League speelt maakt het plaatje compleet.”

In poule B van de Champions League staat de nieuwe club van Nusser op plaats vijf. CSKA, Vipers Kristiansand, Metz Handball en groepshoofd Györ staan hoger dan Odense HC. De poulefase telt nog zes wedstrijden, de eerste zes van de groep maken kans op de kwartfinale.

Foto: IHF

Advertentie