Skip to main content

WK-kans voor Goos, Lipman en Ten Holte

By 18 oktober 2019Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Michelle Goos, Annick Lipman en Yara ten Holte konden het afgelopen jaar niet op een uitnodiging voor Oranje rekenen, maar maken vijf weken voor het WK in Japan plots wél deel uit van de 28-koppige voorselectie van Nederland.

Advertentie

Door de aanwezigheid van het drietal op de longlist van Mayonnade, maken ze kans op WK-deelname. Goos, Lipman en Ten Holte werden nog niet eerder opgeroepen door de Franse bondscoach van de Oranjedames. Mayonnade, die het bondscoachschap combineert met het trainen en coachen van Metz Handball, is sinds februari in dienst bij het NHV.

Na een zware knieblessure is Goos in het shirt van Neckarsulmer SU terug binnen de lijnen. De oud-speelster van VOC is actief in de Bundesliga. Goos moet op de linkerhoek de concurrentiestrijd aangaan met Martine Smeets, Bo van Wetering en Zoë Sprengers.

Uitstekende septembermaand
Lipman speelde 3 A-interlands. Haar laatste officiële optreden voor de nationale ploeg dateert uit de periode voor de grote successen. De 30-jarige sluitpost speelt sinds de zomer voor het Noorse Byasen Trondheim en maakte een uitstekende septembermaand door.

Door de uitnodiging van jongeling Ten Holte telt de voorselectie van Oranje vijf doelvrouwen. Ook Tess Wester, Jasmina Jankovic en Rinka Duijndam zijn opgeroepen. Ten Holte, voormalig jeugdinternational, maakte in 2018 de overstap van Dalfsen naar Borussia Dortmund.

Aanpassingen
Mayonnade brengt in november de 28-koppige selectie terug tot 18 speelstesr. Tijdens het wereldkampioenschap mag de bondscoach een aantal maal aanpassingen aanbrengen. Hij mag alleen putten uit de huidige, voorlopige, WK-selectie.

Advertentie