Skip to main content

WK voor Duitsland en Groener duurt dag langer dan Oranje

By 15 december 2021Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Een dag na de uitschakeling van het Nederlands team op het WK in Spanje is ook het Duitsland van oud-bondscoach Henk Groener uit het eindtoernooi gewipt.

Advertentie

Bij de laatste acht moest Duitsland het opnemen tegen het thuisland. Na 1-5 stelde Spanje nog voor rust orde op zaken (14-10).

Met vier uit vier vanaf rechteropbouw hielp Paula Arcos Poveda, later uitgeroepen tot Player of the Match, de thuisploeg in veilige haven. Daar stelde de formatie van Groener te weinig tegenover. Zo kwam Alina Grijseels (foto) in de kwartfinale tot slechts drie uit zeven. De spelmaakster van Borussia Dortmund miste onder meer twee strafworpen.

Mercedes Cestallanos
Onder de Spaanse lat kreeg Mercedes Cestallanos het thuispubliek met meerdere stops na rust op de banken. De goalie van Costa del Sol Malaga, de opponent van VZV in de achtste finale van de EHF European Cup, kwam tegen Duitsland tot twaalf reddingen (40 procent) en verliet bij 26-21 met een grote glimlach het parket.

Ook Denemarken heeft zich bij de laatste vier van het wereldkampioenschap geschaard. In Granollers kon Brazilië één helft mee (14-13). Met zeventien reddingen (veertig procent) was de Deense captain Sandra Toft tijdens de 30-25 overwinning goud waard voor haar ploeg.

Vanavond om halve finaleplaats spelen
Groepsgenoten van Oranje Noorwegen en Zweden gaan vanavond om een plaats in de halve finale spelen. Dat gebeurt tegen respectievelijk Rusland en Frankrijk.

Foto: IHF

Advertentie