Skip to main content

Wolfs maakt tussenstap in Spanje

Cirkelspeelster van VOC Pipy Wolfs (20) is bezig aan haar laatste weken in Amsterdam. De jeugdinternational uit Hengelo heeft in Spanje getekend.

Advertentie

Wolfs volgt landgenoot Tessa van Zijl naar Elche. In Zuid-Europa heeft de Twentse voor één jaar getekend.

“Ik zie het als een tussenstap. Ik heb als doel ooit in toplanden als Frankrijk en Denemarken te spelen, maar eerst wil ik in Spanje een nieuwe ervaring opdoen”, legt Wolfs uit. 

De stad in
Met nog twee wedstrijden te gaan staat Elche op de zesde plaats op het hoogste niveau. Onlangs ging Wolfs op proef. “De competitie is sterker dan de eredivisie en de faciliteiten bij Elche zijn prima”, zegt Wolfs. Ze vervolgt eerlijk: “Ik ben iemand die waarde hecht aan met mensen zijn, erop uitgaan, de stad in. Ik zag mezelf nog niet wekenlang alleen in een kamertje in Duitsland voor alleen de sport.”

In 2020 maakte Wolfs de stap van hekkensluiter DSVD naar VOC. Met de Amsterdammers is de cirkelspeelster in gevecht om de landstitel. HandbaL Venlo wist afgelopen weekend de eerste eindstrijd met 23-24 te winnen.

Europees spelen
Wolfs besluit over haar transfer: “De trainer/coach van Elche wil graag met jonge meiden werken en na de zomer gaat de club voor een hogere positie op de ranglijst. Ook speelt Elche geregeld Europees. Dat lijkt me ook gaaf.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie