Skip to main content

Wolfs tekent bij Hongaarse uitdager

Na twee jaar in Spanje verhuist Pipy Wolfs (21) in de zomer naar Hongarije. De cirkelspeler heeft bij Mosonmagyaróvár getekend.

Advertentie

De aankomende twee seizoenen speelt Wolfs voor de huidige nummer drie van de Hongaarse eredivisie. De oud-speelster van DSVD en VOC gaat Elche uit Spanje, waar Wolfs samenspeelt met landgenoot Tessa van Zijl, in de lente verlaten.

“Na twee jaar in de Spaans eredivisie, iedere dag zon en ook een fijn leven naast het handbal, ben ik toe aan méér handbal”, legt Wolfs haar keuze te vertrekken uit. “Ik wil leren presteren in een heel andere omgeving.”

EHF European League
Uitdager Mosonmagyaróvár staat kort achter topploegen Györ en Ferencvaros en voor DVSC Schaeffler. Als nummer twee in poule D achter het Noorse Sola HK heeft Mosonmagyaróvár zich geplaatst voor de kwartfinale van de EHF European League.

Wolfs besluit: “Bij ‘Moson’, in een topland als Hongarije, draait alles om handbal. Het zal heel erg wennen worden, maar dat is juist waar ik nu voor kies.”

EK-kwalificatieduels
Volgende week meldt Wolfs zich weer bij de nationale ploeg. De Twentse zit bij de definitieve selectie van Oranje voor de EK-kwalificatieduels met Tsjechië. Er wordt op woensdagavond 28 februari en 3 maart gespeeld.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie