Skip to main content

Wong debuteert met dubbel: “Gelukkig zijn anderen opgestaan”

In zijn eerste seizoen als hoofdcoach van Aalsmeer heeft Wai Wong (36) meteen de dubbel gepakt. “Tegen de verwachting in.”

Advertentie

Ook wedstrijd twee won Aalsmeer gisteren van LIONS (29-31) waardoor de schaal terug gaat naar Noord-Holland. “Vooral onze felle dekking heeft in de finale het verschil gemaakt, denk ik. Daar hebben we zeker aan het begin van het seizoen veel tijd in gestopt”, aldus Wong.

Een jaar geleden nam de voormalig assistent het stokje over van Bert Bouwer. Een offensievere dekking en snelle omschakeling waren de aandachtspunten van Wong die even moest wennen aan zijn nieuwe rol. “Dan neem je opeens alle beslissingen zelf. Het was even anders, maar ben wel met het team meegegroeid.”

Armando Besseling
De eindstrijd om de BENE-League ging aan Aalsmeer voorbij, maar na de beker – winst op Bevo – werd ook de landstitel binnengehaald. “Tegen de verwachting in”, zegt Wong. Jeffrey Boomhouwer, Rob Jansen, Destin van Dijk (Bevo) en Max de Maat (later Aristos) stopten. “En tel daar de kruisbandblessure van Samir Benghanem, de beste speler van het seizoen ervoor, bij op. Dan weet je dat het heel moeilijk wordt.”

Advertentie

“Gelukkig zijn anderen opgestaan”, vervolgt de winnende trainer. “Een jonge jongen als Armando Besseling, die geen ervaring heeft in finales, heeft het uitstekend gedaan. Dat geldt ook voor Martijn de Jong, Don Hartog en Jeromy van der Ban. Allemaal eigen jongens. Sommigen heb ik in de C-jeugd al getraind. Het is mooi dat je met hen in de jeugd kampioen wordt en nu ook bij de senioren.” 

Geen gekke dingen
De voormalig middenopbouwer gaat verder: “We hebben als club geen gekke dingen gedaan. Investeren in de jeugd werkt. Dat vind ik heel waardevol.”

Volgende week meldt Wong, die assistent is van Staffan Olsson, zich nog op Papendal waar Oranje U24 samenkomt. “En dan even tijd voor de familie”, besluit Wong. “Straks op het strandbedje komt het besef.”

Foto: FotoReza

Advertentie