Skip to main content

Wordt de titelstrijd dit jaar écht spannend?

By 23 januari 2020Eredivisie, Voorpagina

Met drie ploegen binnen één punt van elkaar en de play-offs in aantocht is het spannend in de eredivisie voor vrouwen. En dat is het al een tijdje niet geweest.

Advertentie

Koploper VOC werd de afgelopen drie seizoenen landskampioen. Dat deden de Amsterdammers de laatste twee jaar in de finale in twee en niet drie wedstrijden.

Na een hoop nieuwe competitiezeges op rij ging VOC begin deze maand voor het eerst in heel lange tijd onderuit. Na de puntendeling met HandbaL Venlo (33-33) wist VZV de formatie van Ricardo Clarijs te tackelen. In ’t Veld werd het 30-26 voor de rood-witten.

Rachel de Haze
Vorig weekend was Quintus dichtbij een stunt tegen VOC. De gasten uit de hoofdstad gingen bij 27-28 alsnog met beide punten aan de haal. Met negen goals was goaltjesdief Rachel de Haze, die ook interesse heeft in het trainersvak, nog maar eens de levensverzekering van de titelhouder.

Met één punt minder dan VOC mengen runner-up HandbaL Venlo en VZV zich serieus in de strijd om het landskampioenschap. Over twee speelrondes is de reguliere competitie ten einde en start de titelstrijd. De top-2 slaat de eerste ronde over en stroomt in de halve finale in.

Degradatie
De nummers drie tot en met zes spelen in een knock-out-systeem om een plekje bij de laatste vier. De laatste vier ploegen in de eredivisie strijden in een poule tegen degradatie.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie