Skip to main content

Wordt eredivisionist Vesters een ’transfertarget’ voor BENE-Leagueclubs?

By 2 november 2021november 5th, 2021Achtergrond, Artikelen, Competities, Eredivisie, Voorpagina

Elf keer wist Dennis Vesters (21) afgelopen speelronde in de eredivisie te scoren. Na onzekere jaren voelt de rechteropbouwer van Houten zich sterk. 

Advertentie

Vesters schiet dit jaar vaker in de dubbele cijfers. Tegen zijn oude club Feyenoord hielp de Zuid-Hollander Houten aan de goede kant van de score (37-34) waardoor de geel-zwarten nog altijd smetloos aan de leiding in de eredivisie gaan.

“Ik voel me lekker, zekerder”, legt Vesters uit. Als verlegen tiener stopte hij op de HandbalAcademie en verhuisde naar de andere kant van het land. Na twee leerzame jaren ver van huis bij E&O uit Emmen volgde de lange linkspoot hoofdtrainer Freek Gielen naar Houten. 

Gerichte krachttraining
Vesters is twee meter en negen centimeter. Dat zag Gielen al vroeg zitten en in de kruiwagen van de jeugdbondscoach heeft de schutter stappen gemaakt. “De focus is op handbal gegaan. Ik doe bij de club gerichte krachttraining en dat werkt. Ik heb mijn lichaam steeds beter onder controle.”

Advertentie

Door de vele doelpunten van Vesters is Houten de leider in de eredivisie. “De complimenten moeten ook naar mijn teamgenoten gaan. Zij snappen mijn looplijnen steeds beter waardoor ik in stelling gebracht kan worden. Ik kan mijn lengte van afstand benutten. Vaak kom ik met één pas omhoog.”

Interesse?
Een scorende rechteropbouwer die langer dan twee meter is en steeds beter zijn uitgerekte ledematen snapt. Vesters kan in deze vorm wel eens een ‘transfertarget’ voor BENE-Leagueclubs worden. “Bij Houten hebben we uitgesproken als groep dit jaar te investeren en volgend seizoen te oogsten. Dat we nu al voor de titel spelen komt vroeg”, vertelt de hoofdpersoon verstandig.

Vesters besluit: “De deur dichtgooien voor geïnteresseerde clubs doe ik niet, maar het is niet m’n plan hier al te vertrekken.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie