Skip to main content

Wie wordt er kampioen? Weken van de waarheid in vrouwen Bundesliga

In de Duitse vrouwen Bundesliga valt de komende weken de beslissing in de strijd om de titel. Met nog vier speelrondes te gaan maken er nog altijd vier(!) ploegen kans op het kampioenschap. In deze ongekend spannende titelstrijd spelen ook een aantal Oranje-internationals een belangrijke rol. De kans is groot dat één van onze landgenoten zich binnenkort kampioen van Duitsland mag noemen. Handbal Inside zette de feiten even op een rijtje.

Advertentie

1. TuS Metzingen: 37 punten
TuS Metzingen voert al lange tijd de ranglijst aan. De TusSies, met de Nederlanders Jasmina Jankovic, Celine Michielsen en Kelly Vollebregt, eindigde vorig seizoen nog als derde, maar zijn dit seizoen uitgegroeid tot de grootste kanshebber op de titel. Voor Metzingen zijn de komende twee wedstrijden cruciaal. Het speelt aankomende zaterdag thuis tegen grootste concurrent Thüringer HC en volgende week woensdag uit bij nummer vier Bietigheim. Na de twee topwedstrijden in de Bundesliga speelt Metzingen ook nog eens de Europa Cup finale (EHF Cup) tegen het Hongaarse Dunaujvarosi. Weken van de waarheid dus voor Metzingen!

2. Thüringer HC: 35 punten
Het Thüringer HC van aanvoerster Danick Snelder en Anouk van de Wiel was de laatste jaren dé ploeg waar het om draaide in Duitsland. De landskampioen van 2011, 2012, 2013, 2014 én 2015 heeft het dit jaar een stuk lastiger, toch heeft de ploeg alles nog altijd in eigen hand. Met de uitwedstrijd tegen Metzingen en de twee moeilijke wedstrijden tegen Buxtehuder (uit) en concurrent Leipzig (thuis) zal THC nog wel even flink aan de bak moeten om Danick Snelder een mooi afscheid te geven.

3. HC Leipzig 35 punten
HC Leipzig is de enige ploeg die nog kans maakt op de titel die geen landgenoten in de gelederen heeft. Leipzig heeft met wedstrijden tegen laagvliegers Blomberg (thuis), Celle (uit) en Göppingen (thuis) een relatief makkelijk programma. Het is echter afhankelijk van de resultaten van met name Metzingen. Op de laatste speeldag speelt Leipzig thuis tegen Thüringen. Een wedstrijd die wel eens van heel groot belang zou kunnen worden.

4. SG BBM Bietigheim 33 punten
Bietigheim is de ploeg met de meeste Nederlanders in de selectie. Met Maura Visser, Martine Smeets, Tess Wester en Angela Malestein telt de ploeg liefst vier (ex)-internationals. Bietigheim, dat vorig jaar nog teleurstellend op een negende plek eindigde, heeft het lot niet meer in eigen handen maar kan in theorie nog altijd kampioen worden. De Zuid-Duitsers zullen er alles aan proberen te doen om in de top 4 te eindigen om zich zo voor het eerst in de geschiedenis voor Europees handbal te plaatsen. Bietigheim speelt nog de lastige uitwedstrijd tegen Dortmund, thuis tegen concurrent Thüringen en eindigt de competitie tegen Bad Wildungen (thuis) en laagvlieger Rosengarten (uit).

Foto: TuS Metzingen

Advertentie