Skip to main content

Zeges voor Baijens, HSG Nordhorn-Lingen en Jansen

Een hele, midweekse speelronde is gisteravond in de tweede Bundesliga afgewerkt. Landgenoten waren over de grens succesvol.

Advertentie

Robin Jansen heeft met TV Emsdetten de punten in huis gehouden. De groen-zwarten, waar Jansen drie keer scoorde, maakte korte metten met HC Empor Rostock: 28-19 (14-9).

Het in degradatiegevaar verkerende TuS Ferndorf, waar eenvoudig doelpuntenmaker Rutger ten Velde onder contract staat, heeft in de slotminuut een punt uit handen gegeven. HSC 2000 Coburg maakte op het laatst de 27-28.

Zeven om vijf goals
Dani Baijens heeft de confrontatie met het VfL Lübeck-Schwartau van Niels Versteijnen weten te winnen. Hoogvlieger ASV Hamm-Westfalen, waar Baijens liefst zeven keer scoorde, trok op vreemde bodem aan het langste eind: 29-34 (12-17). Versteijnen maakte er namens de thuisploeg vijf.

Advertentie

Ook een voltreffer voor HSG Nordhorn-Lingen. Op bezoek bij concurrent op de ranglijst VfL Eintracht Hagen viel een seconde voor tijd de beslissing: 24-25 (12-8). Doelman Bart Ravensbergen maakte onder de lat van de bezoekers het uur vol en kwam tot dertien stops (35 procent).

Assistent Anel Matemutefendic
Tom Jansen had het gisteravond op zijn heupen. De rechteropbouwer van TV Grosswallstadt maakte er tijdens de 26-22 (14-12) overwinning op EHV Aue liefst negen. Daar had de potentiële EK-ganger elf pogingen voor nodig.

De koppositie op het tweede niveau van Duitsland blijft voor het VfL Gummersbach van assistent Anel Matemutefendic. De lijstaanvoerder rekende gisteravond af met SG BBM Bietigheim (32-25) en heeft een voorsprong van vier punten op runner-up HSG Norhorn-Lingen.

Top-5 tweede Bundesliga:
1. VfL Gummersbach 14-24
2. HSG Nordhorn-Lingen 14-20
3. TV 05/07 Hüttenberg 13-19
4. VfL Eintracht Hagen 14-19
5. ASV Hamm-Westfalen 13-18

Tevens twee punten voor Ivar Stavast. HC Elbflorenz Dresden maakte op bezoek bij DJK Rimpar Wölfe in de zoemer de 24-25 (13-12). Stavast kwam tijdens de uitzege tot één goal en twee assists.

EK in Boedapest
Tot en met tweede kerstdag wordt er in Duitsland door gespeeld. Daarna melden sommige landgenoten zich bij de nationale ploeg en gaat de focus op het EK. Op 13 januari 2022 opent Nederland het eindtoernooi in Boedapest tegen thuisland Hongarije.

Foto: Moritz Kaufmann

Advertentie