Skip to main content

Zeker Volendam, Bevo en Hurry-Up willen vanavond kortste route naar hoofdprijs nemen

By 13 april 2023Beker, Competities, Voorpagina

Vanavond staat in teken van de halve finale van de beker. Zeker Volendam, Bevo en Hurry-Up willen de kortste route naar een hoofdprijs nemen om het seizoen glans te geven.

Advertentie

In het vissersdorp treffen titelhouder Volendam en LIONS elkaar. De gasten staat eerste in de HandbalNL League en kan zo maar eens in juni met Aalsmeer om de schaal gaan spelen. Ook stond de fusieclub al in de eindstrijd van de BENE-League.

Voor de thuisploeg in het oranje-zwart is het bekertoernooi meer dan alleen een buitenkans. De formatie van Geert Hinskens staat in de kampioenspoule op gepaste afstand van de top-2 en zo zal het halen van de bekerfinale de Volendammers een belangrijk mikpunt geven.

Dat geldt ook voor Bevo en Hurry-Up die elkaar om 20:00 in Panningen treffen. De geel-blauwen vertolken tot nu toe in dit seizoen een figurantenrol. Als de mannen van scheidend hoofdtrainer Richard Curfs Hurry-Up voor het eerst dit speeljaar weten te verslaan zal het gevoel van een verloren seizoen meteen verdwijnen.

In 2011 pakte Hurry-Up de enige hoofdprijs in de historie. Op 18 mei terugkeren naar Almere zal voor de Zwartemeerders veel goede gevoelens terugbrengen. De laatste keer dat Hurry-Up op bezoek ging in Panningen was in de kwartfinale van het bekertoernooi toen met moeite werd afgerekend met het Bevo 2 van aanstaand trainer/coach Sven Hemmes.

Programma halve finale beker:
20:00 Bevo – Hurry-Up
20:30 Volendam – LIONS

Foto: FotoReza

Advertentie