Zes keer raak: Nederland zonder nederlaag naar kwartfinale

By 10 december 2023Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

De winstreeks van Oranje op het WK duurt voort. Door Spanje aan de kant te zetten (29-21) gaat Nederland zonder nederlaag en als groepswinnaar naar de kwartfinale. Ook het startbewijs voor het OKT (Olympisch Kwalificatie Toernooi) is binnen.

Op dinsdag laten de Oranjedames zich bij de laatste acht zien. Er wordt in Trondheim tegen de verliezer van Frankrijk – Noorwegen, vanavond 20:30, gespeeld.

Door een offensieve dekking greep Spanje, spelend om de laatste kans, de voorsprong (2-4). Snel stelde de ploeg van Per Johansson orde op zaken. Met hulp van de Nederlandse verdediging kwam Yara ten Holte in de eerste helft tot een scoringspercentage van 55 procent.

Na 13-9 halverwege nam Nederland in de tweede helft snel afstand van de Spanjaarden. Invaller Zoë Sprengers scoorde de 20-12. Pas na zes keer raak miste de linkerhoekspeelster van Borussia Dortmund haar eerste poging op dit WK.

Tsjechië gaat als nummer twee van hoofdgroep IV mee naar Trondheim. Op basis van een beter onderling resultaat blijft het land Brazilië en Spanje, ook op zes punten, voor.