Skip to main content

Zilver Feyenoord in aanloop naar EBT Finals

Vier dagen voor de European Beach Tour (EBT) Finals heeft Feyenoord zilver gepakt op het EBT in het Franse Lacanau.

Advertentie

Op de plek waar vanaf 13 juni ook de finale van de Europese Beach Tour plaatsvindt, draaiden de Rotterdammers met succes warm. Na zes overwinningen waaronder na shoot-outs in de halve finale bereikte de Nederlands kampioen vanmiddag de eindstrijd.

Hoogenberg en Krijgsman
In de finale moest Feyenoord in beide sets buigen voor het Braziliaanse Niteroi. Het werd 18-21 en 24-26 voor de uiteindelijke winnaar van het EBT in Lacanau. Niteroi doet aankomende week onder de vlag van Ierland mee aan de EBT Finals.

Volendam-aanwinst Hidde Hoogenberg (foto) en specialist Stijn Krijgsman hielden de Zuid-Hollanders lang in het spoor van de Brazilianen. De beslissing in set één en twee viel in de slotminuut.

Poule B
Tijdens de EBT Finals in Frankrijk zit Feyenoord samen met Niteroi in poule B. Op donderdag 13 juni openen de Rotterdammers de finale tegen BHT GRU JUKO Piotrków Trybunalski uit Polen. Daarna wachten achtereenvolgens Niteroi, het Spaanse Os Tigres, BHC Sesvete Carpe Diem Beach uit Kroatië, Salazones Herpac BMP Barbate – ook uit Spanje – en thuisploeg Lacanau Beach Handball.

Advertentie