Skip to main content

Zo zijn de bonuspunten in de HandbalNL League verdeeld

Over precies een maand start de HandbalNL League. Zo zijn de bonuspunten in de play-offs om de landstitel verdeeld.

Advertentie

De zes Nederlandse clubs uit de BENE-League komen elkaar in de lente tegen in de HandbalNL League. Als teams na 22 speelrondes de top-4 van de grensoverschrijdende topcompetitie hebben gehaald, en zo geplaatst zijn voor de Final4, starten zij de play-offs met twee punten.

Dat is het geval bij finalisten LIONS en Aalsmeer. Samen met titelhouder Achilles Bocholt en Visé spelen zij de aankomende weken om de BENE-Leaguetitel. De halve finales, Achilles Bocholt – Aalsmeer en Visé – LIONS, zijn op 23 en 24 maart.

Vijf tot en met acht
Voor drie anders clubs ligt volgende maand één punt klaar. Volendam, Hurry-Up en Bevo zijn tussen plaats vijf en acht geëindigd. Het drietal heeft de reguliere competitie op respectievelijk plaats vijf, zes en acht afgesloten.

Advertentie

Bevo boekte in het slotweekend een knappe zege op Achilles Bocholt (28-25). Zo is de bekerfinalist nummer negen KTSV Eupen voorgebleven en begint Bevo op hetzelfde puntenaantal als Volendam en Hurry-Up.

Houten
Nummer voorlaatst van de BENE-League Houten opent de HandbalNL League zonder bonuspunt, omdat de Utrechters de competitie tussen plaats negen en twaalf hebben afgesloten. Houten mikt op plaats vijf in de HandbalNL League waardoor de geel-zwarten het tweeluik met de eredivisiekampioen om een plekje in de BENE-League ontlopen.

Stand HandbalNL League:
1. LIONS 0-2
2. Aalsmeer 0-2
3. Volendam 0-1
4. Hurry-Up 0-1
5. Bevo 0-1
6. Houten 0-0

De HandbalNL League start in het weekend van 13 en 14 april. De vijfde en laatste speelronde is op 18 mei waarna de best-of-three om de schaal kan losbarsten.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie