Skip to main content

Zoete zege DFS Arnhem en Hellas

By 10 september 2023Competities, Eredivisie, Voorpagina

Eredivisionisten DFS Arnhem en Hellas hebben gisteravond in speelronde twee in eigen huis een zoete zege geboekt en blijven zo net als Tachos en Quintus ongeslagen.

Advertentie

DFS Arnhem scoorde twee punten tegen titelkandidaat BFC: 29-28 (14-16). De gasten uit Beek, voorafgaand aan het treffen in Gelderland nog koploper, scoorden in de laatste tien minuten nog maar één keer.

Zo kon de formatie van Pascal Lucassen terugkomen van 24-27 achter. Nieuweling Niels van Noessel maakte enkele minuten voor tijd gelijk (28-28) waarna BFC-goalie Lars Boers nog twee strafworpen keerde.

Na 21-13
De 29-29 van Dani Blom bleek de winnende, omdat doelman Mark Majdan – een andere aanwinst van DFS Arnhem – zijn doel tijdens de slotaanval van BFC schoon hield. Zo komen de lichtblauwen-roden op vier punten, omdat DFS Arnhem vorig weekend E&O klopte.

Advertentie

Met WHC/Hercules kreeg Hellas gisteravond een stadgenoot op bezoek. Al in de eerste helft lieten de wit-blauwen merken dat er weinig te halen viel voor de rivaal. Na 21-13 halverwege werd het liefst 34-20 voor Hellas waar Kevin Pronk er tien maakte.

Richard Rijkens
De overwinning smaakte trainer Richard Rijkens goed. Hij heeft een verleden bij WHC/Hercules en verving de afwezige Joris Witjens, op vakantie, als hoofdcoach op de bank met overtuiging.

Tot slot ook opvallend in Den Haag. Tot

Uitslagen eredivisie:
Watersley R+D Handball – Tachos 19-27
Feyenoord – Quintus 17-28
Hellas – WHC/Hercules 34-20
Vrone/Berdos – Aalsmeer 2 30-28
EHC – Dynamico 22-30
PSV – Volendam 2 29-35
DFS Arnhem – BFC 29-28

Foto: Tina Kolthof

Advertentie