Skip to main content

“Zolang we fit blijven kunnen we prijzen pakken”

By 28 februari 2019BENE-league, Voorpagina

Vier thuisduels staan tussen Bevo en plaatsing voor de Final4. Topschutter Jeroen van den Beucken (26) vindt de Panningers kansrijk. Runner-up Visé is de eerste horde in De Heuf. 

Advertentie

Na blessurepech is Bevo weer op volle sterkte. Het slot van de competitie komt op het juiste moment. “We zijn weer compleet. Dan kunnen we volle bak doorstomen.” Hoekspeler Jeroen van den Beucken is na de terugkeer van basiskrachten Dario Polman en Quinten Colman strijdbaar.

Aan het begin van 2019 moest Bevo door veel blessures binnen de selectie een beroep doen op jonge reservespelers. Door puntverlies zakte Bevo af naar de vijfde plaats in de BENE-League. “Een ongelukkige start van het jaar, maar we hebben het in verhouding aardig opgepakt. Je geeft vol gas en moet een stapje extra doen. Dat heeft overwinningen tegen Sasja en Tongeren opgeleverd. Ook hebben we een punt gepakt in Volendam.”

Flow
“We hebben de minst brede bank van het linkerrijtje. Daarentegen weten we goed wat we hebben en vooral wat we aan elkaar hebben. Als collectief zijn we sterk. Zolang we fit blijven kunnen we prijzen pakken”, weet Van den Beucken zeker. Bevo moet langs Aalsmeer of LIONS zien te raken om zich te plaatsen voor de Final4 in Antwerpen.

Advertentie

Met bijna honderd goals is hij onmisbaar in het geel en blauw. “Het klopt dat ik me niet vaak gek laat maken”, gniffelt Van den Beucken. Snel gaat hij verder over het teamproces. “Na een slechte start van de competitie hebben we een sterke reeks neergezet. We zijn in een flow gekomen. Daardoor zijn we nog steeds in de race voor plaatsing voor de Final4.”

Ongelukkig
“We hebben het finaleweekend de laatste jaren op ongelukkige wijze gemist. Als we de Final4 weten te bereiken kan dat een echte boost zijn voor de ploeg. Als we lekker draaien kunnen we het tegen iedereen opnemen”, besluit Van den Beucken. Vanavond is Visé de opponent.

Foto: FotoReza

Advertentie