Skip to main content

“Zonder haar zijn ze snel thuis”

By 30 november 2021Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Aan het einde van het programma Studio Voetbal op NPO1 heeft de partner van Estavana Polman oud-profvoetballer Rafael van der Vaart zijn prognose over het aanstaande WK in Spanje gegeven.

Advertentie

Eerst wordt Van der Vaart gevraagd naar de fitheid van zijn vriendin. “Ze heeft keihard gewerkt. En afgelopen weekend een paar minuten gespeeld. Dat ging tegen Rusland goed, dus er is besloten mee te gaan”, legt de voormalig speler van onder meer Ajax, HSV en Tottenham Hotspur uit.

Van der Vaart gaat verder over Polman: “Ze zal in een andere rol spelen dan normaal. Ik hoop dat ze nog een aantal belangrijke goals maken kan.”

Gewaagde uitspraak
In de lente werd Polman aan haar knie geopereerd. Na een pittige revalidatieperiode maakte ze afgelopen week haar eerste speelminuten. Tijdens de Intersport Cup 2021 kwam Polman onder meer tegen Noorwegen en Rusland in actie waarna interim-bondscoach Monique Tijsterman heeft besloten de opbouwer van Team Esbjerg mee te nemen naar Spanje.

“Zonder haar zijn ze snel thuis”, floept Van der Vaart tot slot in de studio eruit. “Maar dat mag ik niet van d’r zeggen”, besluit hij.

Puerto Rico
Op vrijdag start het WK voor Nederland. Om 18:00 is groepsgenoot Puerto Rico de eerste opponent. Ook Oezbekistan en Zweden zitten in de poule van Polman en consorten.

Advertentie