Skip to main content

Zorgen bij Kielce: Geen naamsponsor, geen topploeg?

By 1 februari 2023Buitenland, Voorpagina

Donkere wolken pakken zich samen boven de Poolse topclub Kielce. De landskampioen zit nog altijd zonder naamsponsor waardoor een uittocht van enkele sterren dreigt.

Advertentie

Sinds de jaarwisseling zit Kielce zonder naamsponsor. Dat brengt de club waar landgenoot Bertus Servaas de voorzittershamer vasthoudt in gevaar. De geel-blauwen hebben uitgesproken het jaar in de Champions League af te kunnen maken.

Wolff, broers Dujshebaev en Remili
Het lot van Kielce na de zomer is nog onbekend. Veel sterren zijn in bezit van een doorlopend contract, maar worden door verschillende Europese media in verband gebracht met geïnteresseerde clubs. Zo staat de Duitse goalie Andreas Wolff (foto), die een contract tot 2028 heeft, bij Veszprem uit Hongarije op de radar. Op het afgelopen wereldkampioenschap werd Wolff tegen Nederland nog ‘MOTM’.

Sinds 2017 spelen de broers Dujshebaev voor Kielce, maar Szeged denkt de Spanjaarden bij het zoekende Kielce te kunnen losweken. De Franse rechteropbouwer Nedim Remili wordt in verband gebracht met zijn vorige club. Bij het PSG van Oranjeheer Luc Steins verkast positiegenoot van Remili Dainis Kristopans naar MT Melsungen.

Donderdagavond 9 februari
Over een week laat Kielce zich weer in de Champions League zien. Op donderdagavond 9 februari staat het topduel met THW Kiel op de agenda.

Foto: FotoReza

Advertentie