Skip to main content

Zorgen om duim Housheer

Deze week gaat de geblesseerde Dione Housheer (22) niet in actie komen tijdens de Golden League. Zoveel is inmiddels duidelijk.

Advertentie

Afgelopen weekend verliet de rechteropbouwer in dienst van Odense Håndbold het veld met een duim in tape. Er is iets mis met de pezen van Housheer.

Onderzoek
Hoe groot de schade is, is nog onduidelijk. Vandaag wordt de duim van de linkspoot van Oranje, die zich wel op Papendal bij de nationale ploeg heeft gemeld, onderzocht. “De blessure duurt langer dan een week”, licht bondscoach Per Johansson toe. “Dione gaat tijdens de Golden League niet spelen.”

Een nieuwe tegenvaller voor de Zweed. Ook Tess Wester (zwanger), Lois Abbingh (bevallen), Larissa Nusser (kruisbandblessure), Danick Snelder (ook knieproblemen) en Harma van Kreij (enkelblessure) ontbreken. Al is de verwachting dat laatstgenoemde het EK wel halen gaat.

Unieke kwaliteiten
Dat is bij Housheer nog maar de vraag. Geopereerd gaat de rechteropbouwer niet worden en dus heeft Johansson goede hoop. Hij wacht het onderzoek af. Johansson besluit: “Ze is een speelster met unieke kwaliteiten die iets extra’s kan brengen. Ik kan haar tijdens het EK heel goed gebruiken. Estavana Polman kan ook zo’n speler zijn.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie