Skip to main content

Zuid-Hollandse derby om troon

By 29 november 2019Eredivisie, Voorpagina

Hellas en Quintus komen elkaar dit weekend tegen. De belangen tijdens de Zuid-Hollandse derby zijn groot.

Advertentie

Door de degradatie van Quintus naar de eredivisie staat de burentwist na lange tijd weer op het programma. Prestige staat op het spel. De winnaar van het treffen snijdt de rivaal de bocht af.

Ook worden belangrijke punten vergeven. Quintus is met 19 punten de koploper in de eredivisie. Hellas staat met een punt minder op de derde plaats.

Ubbo Starrenburg
Het heenduel in Kwintsheul eindigde in 22-22. Quintus leek lang op weg naar de zege. In de slotminuut tekenden de gasten uit Den Haag, via Ubbo Starrenburg, voor de gelukkige gelijkmaker. Zo droop de thuisploeg teleurgesteld af.

Hellas moet het nog altijd stellen zonder Loek van Bergen en Henegouwen. De spelmaker herstelt van een schouderoperatie. Aan de overkant mist Alex Koop. De veel scorende rechterhoekspeler van Quintus is geblesseerd aan zijn voet. Dat meldt Peter Lotman in het AD.

Beek
Gelijktijdig spelen in Beek BFC en E&O tegen elkaar. De gasten uit Emmen hebben twee keer op rij verloren en raakten daarmee het lijstaanvoerderschap kwijt aan Quintus. Ook BFC staat in het linkerrijtje.

Overige wedstrijden:
LIONS 2 – Aalsmeer 2
Tachos – Havas
DFS Arnhem – WHC/Hercules
Volendam 2 – Olympia’89/DOS’80

Foto: Imv-Fotografie

Advertentie