Skip to main content

Zusjes Hilbrands weer in hetzelfde tenue: “Alles valt zo op zijn plek”

By 2 februari 2021februari 7th, 2021Achtergrond, Artikelen, Competities, Eredivisie, Voorpagina

Drie jaar geleden stonden Tessa (22) en Jessica Hilbrands (20) uit Oosterhesselen voor het laatst in het tenue van E&O samen binnen de lijnen. Na omzwervingen via Dalfsen en Venlo gaan de Drentse zusjes bij Kwiek weer samenspelen. 

Advertentie

“Bij E&O kon ik altijd de klappen vangen en nam Tessa de strafworpen die ik verdiend had.” Jessica Hilbrands kan er drie jaar later om lachen. De jongste van de twee is maar wat blij met de transfer van haar zus naar Raalte. 

Waar Jessica op 17-jarige leeftijd naar Kwiek vertrok, sloot oud-jeugdinternational Tessa Hilbrands aan bij Dalfsen. In 2019 verhuisde ze naar Limburg waar ze voor HandbaL Venlo ging spelen. “Ik was naar Venlo gekomen om Nederlands kampioen te worden. We waren het afgelopen jaar goed op weg, maar door het coronavirus konden we het seizoen niet afmaken.”

Samen met VOC en VZV leek HandbaL Venlo voor de competitiestop om de prijzen te gaan spelen. In de wedstrijdloze maanden die volgden kon Tessa wennen aan het idee terug te keren naar het Noorden. “En toen kreeg ik in Groningen een baan aangeboden”, zegt ze. “Ik wil in Drenthe mijn leven opbouwen en ben heel blij dat ik kan blijven handballen in de eredivisie.”

Advertentie

In Overijssel sluit de linkspoot aan bij competitiegenoot Kwiek. “Ik had in de zomervakantie al een weekje meegetraind. Bij Kwiek werd er eerder gestart met de voorbereiding en ik ken Lisa Bosch nog van mijn tijd bij Dalfsen. Een week later heb ik me weer bij HandbaL Venlo gemeld”, zegt Tessa. 

Kampioensfeestje van Kwiek
“Iedereen was wel te spreken over Tessa”, zegt Jessica. Tessa vult aan: “Tijdens het kampioensfeestje van Kwiek was ik er ook. Toen vertelde iemand me al dat het shirtje met mijn nummer al klaar lag. Ik moest er om lachen. De mensen bij Kwiek gaven me een goed gevoel.”

Een aantal coronamaanden later komt de overgang toch tot stand. “We kunnen haar heel goed gebruiken. Kim Boerdam is bij ons gestopt waardoor een extra linkshander van pas komt”, legt Jessica, die in het eerste jaar van de studie Communicatie zit uit. “We hadden na de titel in de eerste divisie veel zin in het eredivisieseizoen en begonnen sterk met een punt tegen Quintus. Het is jammer dat we niet meer hebben kunnen laten zien.” 

Wedstrijdspanning
Tessa is Junior Accountmanager in Groningen en wordt bij Kwiek weer teamgenoot van haar zusje. “Onze moeder werkt in de supermarkt in het dorp en kreeg al heel veel reacties. Zij hoeven nu niet meer te kiezen tussen twee wedstrijden”, lacht ze. “Alles valt zo op zijn plek. Tijdens de competitiestop kom je erachter wat je allemaal met vrije tijd kunt doen, maar ik kan niet wachten weer te beginnen. Ik mis de spanning voor de wedstrijd.”

“Normaal gesproken zie je, je teamgenoten veel meer dan je familie, maar daar gaat bij ons verandering in komen. Als iedereen bij Kwiek weer fit is kunnen we een sterk seizoen gaan draaien”, besluit Jessica. “Ik denk dat we mooie dingen kunnen laten zien. Doordat de club net is gepromoveerd zit er niet zo’n druk op.”

Foto’s: Jaap van der Pijll en Tina Kolthof

Advertentie