Zwaarbevochten zege voor Jong Oranje op EHF Championship

Bij 17-23 voor Slowakije leek een overwinning voor Jong Oranje op de openingsdag van de EHF Championship ver weg. Toch knokte de nationale jeugdploeg zich naar twee punten in Bulgarije.

Na 14-17 bij rust kwam Nederland verder in de problemen. Bij zes punten achter zette de formatie van Edwin Kippers en assistent Rick Louw met succes een inhaalrace in.

Met één van zijn negen doelpunten zorgde Kaj Geenen voor de gelijke stand. Na de 25-25 van de linkerhoekspeler van Bevo volgden in Varna nog elf spannende minuten.

In het uur in Bulgarije kwam goalie Evan de Lange tot elf stops (33 procent). Zo kwam Slowakije toch aan de verkeerde kant van de score terecht. Cirkelspeler en zesvoudig doelpuntenmaker Armando Besseling zorgde met nog zeven minuten op de klok voor de voorsprong van Jong Oranje en Geenen deed er nog een schepje bovenop (30-27).

In de slotminuut trok Nederland aan het langste eind. De laatste inzet van Slowakije ging net buiten de tijd binnen: 32-31. Zo is Jong Oranje het EK voor B-landen gestart met een zege. Morgen wacht om 14:00 Turkije.