Skip to main content

“Niet de zwaarste loting, maar wel de zwaarste nummer 4”

Bondscoach Joop Fiege is gematigd positief over de loting van Nederland voor het kwalificatietoernooi voor het EK van 2018. Nederland neemt het in de poulefase op tegen Denemarken, Hongarije en Letland.

Advertentie

Fiege: “Wij hebben een zware loting, maar zitten niet in de zwaarste poule. Wel hebben wij denk ik de zwaarste tegenstander uit pot vier, dus dat kan nadelig zijn.” Nederland zat zelf in pot drie en zal minimaal twee landen onder zich moeten houden om zich te plaatsen voor het EK dat in 2018 in Kroatië wordt gehouden. Een lastige opgave omdat Hongarije (pot 2) en Denemarken (pot 1) op papier sowieso sterker zijn. Beide ploegen plaatsen zich voor het afgelopen EK in Polen en speelden toen ook tegen elkaar. De Denen wonnen toen met 30 – 22.

“Van Letland moeten we sowieso twee keer gewonnen worden, maar dat zal niet eenvoudig worden. Zij wonnen recent nog van Slowakije en Oekraïne en dat zijn toch niet de minste landen. Slowakije zijn we vorige week zelf nog tegengekomen en die hadden ook gewoon een goede ploeg.” aldus de bondscoach.

Mikkel Hansen
Verder was Fiege erg enthousiast over de ontmoetingen met Denemarken, de nummer 6 van het laatste EK. “Voor een speler als Mikkel Hansen komen er sowieso extra mensen naar de wedstrijd. Hij is een wereldster binnen het handbal. Zou mooi zijn als we van zo’n land een puntje kunnen afsnoepen. We zijn zeker geen favoriet, maar gaan absoluut iedere wedstrijd voor de winst.”

Foto: FotoRezaAdvertentie