Skip to main content

Zwartemeer zwaait Tot uit: “Zij hebben altijd geloof in mij gehad”

Na vijf seizoenen gaat Boris Tot (26) vrijdagavond zijn laatste wedstrijd voor Hurry-Up keepen. De Kroaat keert in de zomer terug naar zijn thuisland.

Advertentie

Met Bevo op bezoek zal Tot, die in 2019 overkwam van het Oostenrijkse HC Bruck, nog één keer in Zwartemeer onder de lat staan. Na de thuiswedstrijd met de Limburgers speelt Hurry-Up nog twee keer uit in de HandbalNL League.

“In de afgelopen vijf jaar bij Hurry-Up ben ik een beter mens en keeper geworden”, vertelt Tot over zijn periode in Drenthe. “Ik heb veel mooie mensen ontmoet die me hebben laten voelen alsof ik thuis was. Zij hebben altijd geloof in mij gehad en me weten te pushen. Ik wil hen, mijn teamgenoten en zeker ook de fans, enorm bedanken!”

Dubbel gevoel
De Kroaat vervolgt: “Ik verlaat Hurry-Up met een dubbel gevoel. De club voelt aan als thuis. Ik heb hier mijn beste jaren als doelman gehad. Ook ben ik zeer gelukkig, omdat ik mijn ouders weer dagelijks kan zien en helpen.”

Advertentie

Nog eens vier anderen gaan de oranje-zwarten verlaten. Waar de Hongaarse rechteropbouwer Daníel Tako na twee seizoenen naar Luxemburg vertrekt, gaan oud-international Patrick Miedema en de zwaar geblesseerde Sverre Jansen stoppen.

Miedema stopt
Eerstgenoemde heeft een fraai verleden bij Oranje en het Duitse HSG Nordhorn-Lingen. Miedema maakte namens Hurry-Up in 2022 zijn entree in de BENE-League en behaalde in zijn eerste seizoen met de Drenten de bekerfinale. Door fysieke ongemakken heeft Miedema dit jaar niet zijn stempel op het spel van de ploeg van Sven Hemmes kunnen drukken.

De trainer/coach van Hurry-Up, Hemmes heeft met drie jaar verlengd, moet ook verder zonder Wouter Pronk die net als Tot op zoek gaat naar een andere club. De voormalig jeugdinternational heeft een verleden bij Houten, Sporting Pelt en samenwerkingspartner van Hurry-Up: E&O.

Stijn Brinks
Eerder verlengden talenten als Emiel Hoogland, Jorick Pol en Brent Riksten wel in Zwartemeer. Van Hubo Handbal komt Emmenaar Stijn Brinks over en ook loert Hurry-Up op een extra schutter.

Foto: FotoReza

Advertentie