Skip to main content

Zweden in slotseconde naast Noorwegen

By 11 december 2021Voorpagina

Het Scandinavisch onderonsje tussen Zweden en Noorwegen op het WK in Spanje is vanavond onbeslist gebleven. In een ware thriller snoepten de Zweden in de laatste seconden van de wedstrijd een kostbaar punt af van de Europees kampioen: 30-30.

Advertentie

In een vanaf begin aan gelijk opgaande wedstrijd wist favoriet Noorwegen pas in de slotfase van de eerste helft de Zweden enigszins op afstand te houden: 12-14. Noorwegen stuitte in de beginfase meermaals op Zweedse dekking en doelvrouw Eriksson.

Lob van Mellegard
In het tweede bedrijf ontpopte het duel zich tot een ware thriller. Vlak voor tijd leek Noorwegen het duel bij 28-30 te beslissen, maar in de laatste minuten kwam de ploeg niet meer tot scoren. Een lob van linkerhoekspeelster Mellegard bezorgde Zweden in de slotseconde alsnog een punt: 30-30.

Door de puntendeling staat Oranje nu voor een loodzware opdracht om de kwartfinale van het WK te bereiken. Het moet een resultaat halen tegen Noorwegen of hopen dat Roemenië verrast tegen Zweden. Alleen de top-2 van de hoofdgroep plaatst zich voor de kwartfinale van het WK.

Noorwegen en Oranje staan nu bovenaan met zeven punten, Zweden volgt met zes. Door de ruime zege van Oranje op Kazachstan eerder vandaag (15-61) heeft de ploeg van interim-bondscoach Monique Tijsterman een doelsaldo van +14 ten opzichte van Zweden. Zweden neemt het maandag op tegen Roemenië, Oranje treft Noorwegen. 

De stand in groep drie:
1. Nederland 7 (+87)
2. Noorwegen 7 (+75)
3. Zweden 6 (+73)
4. Roemenië 4 (+32)
5. Kazachstan 0 (-130)
6. Puerto Rico 0 (-137)

Foto: IHF

Advertentie