Skip to main content

Zweedse jeugdbondscoach geschorst na grap over bom op vliegveld

By 1 augustus 2022Voorpagina

Een opmerkelijk voorval vlak voor het dames WK U18 in Noord-Macedonië zorgde ervoor dat Zweden met een nieuwe coach moest aantreden. Coach Pontus Ward Wiklund werd namelijk op het vliegveld gearresteerd.

Advertentie

Onderweg naar het toernooi had de coach al grappend gezegd dat hij een bom in zijn tas had, nadat er naar de inhoud gevraagd werd door het beveiligingspersoneel. Dit leidde er uiteindelijk toe dat de politie moest optreden.

Verontschuldigen
Door de opmerking van Wiklund werd de gehele terminal geëvacueerd. Zijn tas werd onderzocht en de coach gearresteerd. In de bagage werd uiteindelijk niets gevaarlijks gevonden.

‘’Ik wil me graag verontschuldigen bij mijn team, de handbalbond en alle medewerkers van het vliegveld. Ik dacht niet na en maakte een slechte grap die je niet moet maken, al zeker niet op deze plek’’, zei Wiklund over het voorval op het vliegveld Kastrup in Denemarken.

Thomas Axner
De Zweedse bond vond de grap ook niet geslaagd en schorste Wiklund per direct. De bondscoach van de A-ploeg, Thomas Axner, nam zijn taken over op het WK voor jeugdploegen. Wiklund blijft wel aan als coach van de heren van Önnereds HK, laat de club weten. 

Foto: FotoReza

Advertentie