Skip to main content

Zwitserse media aangenaam verrast door prestaties Fiege

By 13 september 2016september 17th, 2016Buitenland, Geen categorie, Oranje Heren

Joop Fiege kent een vliegende start in Zwitserse dienst. De toptrainer vertrok in de zomer naar het buitenland voor een internationale coachklus. Na drie duels heeft de Amsterdammer met RTV Basel vijf punten vergaard.

Advertentie

“Ben heel tevreden”, laat Fiege weten. “Wij treffen nu achter elkaar de top drie van afgelopen seizoen. Dus dan ben je heel blij met vijf punten in de tas. Dat praat als nieuwe coach toch makkelijker, dan wanneer we puntloos onderaan hadden gestaan”. Over het vertoonde spel is de bondscoach van de Oranjemannen nog niet helemaal tevreden. “De dekking is redelijk. Aanvallend moet het beter”.

Focus op het vechten
In eigen land was Fiege hoofdtrainer bij de heren én dames van E&O en de afgelopen jaren bij Hurry-Up uit Zwartemeer. “Het Zwitserse handbal is heel anders”, vertelt de 55-jarige oefenmeester. “Ze hebben hier duidelijk veel meer de focus op het vechten. Kämpfen. En als je gaat, ga je voor je leven. In Nederland is meer tactisch gogme. Hoe er in Zwitserland met de cirkellopers wordt omgegaan, daar zouden Bol en Van Eck slapeloze nachten van hebben”.

“Hoe er met de cirkellopers wordt omgegaan, daar zouden Bol en Van Eck slapeloze nachten van hebben”

Fiege’s coachstijl wordt gekenmerkt door rust. Rust langs de zijlijn en de tegenstander tactisch ontleden. “Heb geprobeerd de mannen van RTV Basel rustig te krijgen in euforie en drama. Dat de mannen niet gaan stuiteren als ze genaaid worden. Dat we de focus blijven houden, dat vind ik belangrijk. Verder ben ik bezig met houvast en organisatie. Ik kijk naar de spelers en vertel ze wat ze beter kunnen doen”.

Advertentie

Wacker Thün 
De Zwitserse media zijn aangenaam verrast door de prestaties van Fiege. “Dat praat wel lekkerder”, geeft de oud-international lachend toe. “Het zou zo maar kunnen dat we de aankomende drie wedstrijden dik op de doppen krijgen. Tot nu toe is het oké. Het is een proces als hoofdtrainer bij een nieuwe club. Rustig bouwen. Je moet niet denken dat je de wereld in drie dagen kunt veranderen”.

“Die hebben een begroting van zeshonderduizend euro”

“Woensdag gaan we op bezoek bij Wacker Thün”, besluit Fiege. “De finalist van vorig jaar. En over twee weken gaan we uit naar kampioen Schaffhausen. Die spelen daarvoor in de Champions League tegen PSG en na de wedstrijd tegen ons tegen Flensburg”. Zo staat de coach middenin de internationale handbalwereld. “Alle wedstrijden zijn gaaf. Afgelopen week speelden we tegen HSC Suhr Aarau. De promovendus. Die hebben een begroting van zeshonderduizend euro. Dat is twee keer zoveel als Nederlandse topclubs. Dan besef je pas hoe groot het hier is”.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: FotoReza

Advertentie

Join the discussion One Comment

  • Suppose there are two bookmakers, bookmakers A and bookmaker B.often bullying you out of a bet because they know you are more tentative with your “dear”money. After having many post game discussions withmyman screaming children I have realized at times I am crazy,there i said it, and I know i’m not the only one outthere.