Skip to main content

Aalderink en Nooitmeer hebben weg omhoog ingezet

By 6 februari 2023Buitenland, Duitsland, Voorpagina

In zijn tweede wedstrijd als hoofdcoach in de Bundesliga heeft Mart Aalderink (foto) meteen twee belangrijke punten voor de degradatiekandidaat SU Neckarsulm gescoord.

Advertentie

Tegen concurrent in de Duitse kelder SV Union Halle-Neustadt trok de formatie van de naar voren geschoven Aalderink aan het langste eind: 35-29. Bij rust stond het nog 15-14.

Acht uit acht
Namens SU Neckarsulm was Sharon Nooitmeer in vorm. De cirkelspeelster hielp Aalderink door al haar schotpogingen om te zetten in een goal. Nooitmeer kwam tegen het SV Union Halle-Neustadt van Maxime Struijs tot acht treffers.

Ook Amber Verbraeken vond zaterdagavond het net in de Bundesliga. De aanwinst van SU Neckarsulm, in de zomer overgekomen van eredivisionist Quintus, scoorde vier keer. SU Neckarsulm is op zes punten in Duitsland gekomen en heeft zo aansluiting bij nummer twaalf SV Union Halle-Neustadt gevonden.

Tessa Bremmer
Ook in speelronde dertien van de Bundesliga: een overwinning voor het HSG Bad Wildungen Vipers van Tessa Bremmer. In eigen huis werd het tegen Buxtehuder SV 26-23 (13-13) voor de formatie van de andere Nederlandse coach in Duitsland. HSG Bad Wildungen Vipers staat op negen punten.

Advertentie