Skip to main content

Aalsmeer mikt op zevende beker in clubhistorie

By 30 maart 2024Beker, Competities, Voorpagina

Aalsmeer mikt vanmiddag in Almere op de zevende beker in de clubhistorie. Om 16:00 wacht in het Topsportcentrum Bevo.

Advertentie

Zes keer eerder gingen de Noord-Hollanders met de hoofdprijs aan de haal. Waar de zwart-gouden tussen 2017 en 2022 vier keer landskampioen werden dateert de laatste bekerzege uit 2008.

Zestien jaar geleden won Aalsmeer voor het laatst de beker. Ook toen was Bevo de tegenstander. Het werd 31-29 voor de Noord-Hollanders.

28-27
Tien jaar na de laatste winst meldde Aalsmeer, die in de voorbereiding Destin van Dijk kwijtraakten aan de aanstaande tegenstander, zich voor het laatst in de bekerfinale. Weer met Bevo als opponent. De Panningers trokken in 2018 met 28-27 aan het langste eind.

Bij de formatie van Wai Wong, hij heeft afgelopen zomer het stokje van Bert Bouwer overgenomen, ontbreekt Oranjeheer Samir Benghanem nog altijd door een knieblessure. Tim Bottinga (foto) is terug. De opbouwer liet zich tijdens de Final4 van de BENE-League al zien.

In de halve finale ging Aalsmeer tegen favoriet Achilles Bocholt twee keer onderuit. Na 27-29 in De Bloemhof werd het afgelopen zondag over de grens 37-36 voor Achilles Bocholt.

Eyecons
Aan het eind van de middag begint Bevo – Aalsmeer en het scheidsrechtersduo is Wolbertus/Weijmans. Voorafgaand aan de mannenfinale komen HC Groot Venlo en VOC in Almere op de vloer. Beide partijen zijn op Eyecons te zien.

Lees ook: Versteijnen: “Heel Panningen hunkert naar succes”

Advertentie