Skip to main content

Aalsmeer schakelt bekerhouder uit

By 20 februari 2024Beker, Competities, Voorpagina

Bij de laatste acht heeft Aalsmeer bekerhouder Volendam uitgeschakeld. De Noord-Hollandse derby eindigde vanavond in 33-29 voor de thuisploeg.

Advertentie

In De Bloemhof bepaalde Donny Vink vlak voor de pauze de ruststand tussen beide BENE-Leagueteams op 17-14. De linkerhoekspeler van Aalsmeer zou in het uur met de rivaal in totaal acht keer scoren.

Vorig jaar won de formatie van Geert Hinskens nog het bekertoernooi. In Almere werd Hurry-Up verslagen. Ook de Zwartemeerders zijn vanavond in de kwartfinale uitgeschakeld.

In de tweede helft kwam Volendam, waar Ephrahim Jerry er negen maakte, op de vloer van de provinciegenoot niet dichterbij dan twee treffers verschil. Na de 22-20 van cirkelspeler Evert Kooijman scoorde Don Hartog (foto) de 23-20 waarna de thuisploeg uitliep naar 27-21.

Aankomend weekend vervolgen halve finalist Aalsmeer en Volendam de strijd om een plaats bij de Final4 van de BENE-League. Waar Volendam zaterdagavond op bezoek gaat bij laagvlieger Houten, neemt de ploeg van Wai Wong het een dag later op tegen LIONS.

Lees ook: LIONS bijt in beker van zich af

Foto: FotoReza

Advertentie