Skip to main content

In beker bijt LIONS van zich af

By 20 februari 2024Beker, Competities, Voorpagina

Op de dag dat stichting Top Handbal Zuid-Limburg het faillissement van LIONS heeft aangevraagd, heeft de Limburgse landskampioen in de beker de tanden laten zien. In de kwartfinale werd vanavond korte metten gemaakt met competitiegenoot Hurry-Up: 39-28.

Advertentie

Al bij 7-1 was duidelijk dat LIONS voor eigen publiek – oud-spelers als Tim Mullens, Luuk Hoiting en Joris Baart waren op de midweekse pot afgekomen – wilde laten zien wat het waard was. Voor rust (21-15) scoorde een getergde Rob Schmeits acht van zijn uiteindelijk negen doelpunten.

Philip Hempel bracht het verschil tussen LIONS en Hurry-Up, zaterdagavond in Zwartemeer werd het nog 31-28 voor de Drenten, voor het eerst op tien goals: 31-21. Alleen de Hongaar Dániel Táko kon zich met acht bekergoals in het oranje-zwart onderscheiden.

Vijf minuten voor tijd maakte ook Mika de Wilde zijn debuut voor LIONS. De speler van samenwerkingspartner BFC maakte de 37-27. Even voor tijd scoorde linkeropbouwer Jasper Adams (foto) zijn achtste.

De oud-international heeft net als Ivo Steins aangegeven in de lente te gaan stoppen, maar kan door de bekerzege nog drie prijzen pakken. Ondanks de vele zorgen doet de fusieclub vooralsnog op drie fronten mee. Naast dat LIONS nog in bekertoernooi zit, maakt de ploeg van Fred Michielsen tevens kans op de BENE-League en landstitel.

Foto: FotoReza

Advertentie