Aalsmeer slaat aanval van Sporting Pelt af

By 16 december 2023BENE-league, Competities, Voorpagina

Aalsmeer heeft vanavond een aanval van Sporting Pelt afgeslagen (32-28) en blijft zo de Belgen in de strijd om een plaats in de Final4 van de BENE-League voor.

De eerste helft was voor de Noord-Hollanders. Na het openingskwartier sloeg Aalsmeer een gat. Met zijn vierde bepaalde Don Hartog de ruststand in De Bloemhof op 18-12.

Deekens en Falke
In helft twee een heel ander Sporting Pelt. Belgische doelman Nick Deekens revancheerde zich van een matige eerste dertig minuten. Tien minuten voor tijd scoorde landgenoot Tommie Falke opeens de 26-26.

In het vervolg leunde Aalsmeer op spelmaker Vaidas Trainavicius (foto). De gasten konden mee tot 29-28, Dylan Vossen viel met twee goals nuttig in, maar moesten de thuisploeg alsnog laten gaan.

Vier punten
Donny Vink vanaf zeven meter, Trainavicius en Armando Besseling – bij afwezigheid van Samir Benghanem op de cirkel geposteerd – bepaalden de eindstand in het voordeel van Aalsmeer. Het gat tussen de zwart-gouden en nummer zeven op de ranglijst Sporting Pelt is naar vier punten gegroeid. Aalsmeer heeft alleen Volendam, vierde, nog voor zich.