Skip to main content

Aanvoerder Abbingh voor OKT: “Dan kunnen er gekke dingen gebeuren”

By 11 april 2024Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Voor de derde keer op rij kunnen de Oranjedames zich dit weekend voor de Olympische Spelen plaatsen. Aanvoerder Lois Abbingh (31) benadrukt in het AD de magie en het belang van het toernooi in Parijs.

Advertentie

In 2016 en 2021 was Abbingh op de Spelen van de partij. De halve finale werd in Rio de Janeiro gehaald. De captain van Oranje deed in 2012 ook mee toen de nationale ploeg op doelsaldo het eindtoernooi in Londen miste.

“Op een OKT moet je niet afhankelijk raken van andere landen. Dan kunnen er gekke dingen gebeuren”, laat Abbingh in het AD weten. Ondanks twee overwinningen moest Nederland twaalf jaar geleden groepsgenoten Spanje en KroatiĆ« op het OKT voor laten gaan.

Als nummer vijf van WK
In 2012 ging Oranje in Guadalajara op jacht naar een startbewijs voor de Spelen. Vanavond opent Nederland het OKT tevens in Spanje. In Torrevieja wacht eerst ArgentiniĆ« en later TsjechiĆ« en Spanje. “We moeten scherp zijn en alles uit de kast halen.”

Abbingh rekent zich ondanks de favorietenrol in Spanje, als nummer vijf van het afgelopen WK is Nederland het hoogstgeplaatste land uit de poule, nog lang niet rijk: “Ik hoop dat we ons voor de derde keer plaatsen voor de Spelen. Dat is heus niet vanzelfsprekend. Voor 2016 was het Oranje nog nooit gelukt.”

Mikken op medaille
“Als we ons plaatsen, gaan we voor een medaille”, besluit Abbingh, wereldkampioen in 2019, in de krant. “Die ontbreekt nog. Dat zit echt wel in mijn achterhoofd.”

Foto: FotoReza

Advertentie