Skip to main content

“Als de curator besluit onze shirts af te pakken hebben we een probleem”

Voor de laatste training voor de kwartfinale van de beker met Hurry-Up gisteravond werd de selectie van LIONS geïnformeerd over het aangevraagde faillissement. Voor Rob Schmeits (29) en zijn teamgenoten zit er vanavond (20:00) maar één ding op: “Aan de buitenwereld laten zien dat we het waard zijn.”

Advertentie

Natuurlijk zijn de spelers van LIONS verslagen. Schmeits speelt heel zijn carrière voor de fusieclub. “Ik ben bij Sittardia begonnen. Dat is nu onderdeel van LIONS. Het zal ongeacht de ontwikkelingen in de toekomst mijn club blijven”, aldus de rechterhoek.

De stichting Top Handbal Zuid-Limburg hoopt dat landskampioen LIONS het seizoen en daarmee ook het bekertoernooi mag afmaken. “Maar er is een curator in het spel en zo is niets zeker voor ons”, vervolgt Schmeits. “Als de curator besluit al onze tenues af te pakken hebben we een probleem.”

Door muren rennen
Toch gaat de linkspoot er gewoon vanuit dat LIONS vanavond bij de laatste acht van de beker Hurry-Up ontvangt. “Als team zijnde zijn we solidair. Nadat we gisteravond zijn ingelicht liepen we in één streep door naar de videoruimte om op Hurry-Up voor te bereiden. We gaan door muren rennen om deze wedstrijd te winnen.”

Advertentie

“Alle neuzen staan dezelfde kant op. Daar is geen twijfel over”, vervolgt de voormalig international. In 2023 debuteerde Schmeits op het WK. “We zijn met elkaar verbonden. We zitten allemaal in de waardeloze situatie. Het doet pijn.”

Doorstart?
In de zomer, of al eerder, raakt Schmeits clubloos. Of gaat LIONS onder een andere naam een doorstart maken? “De club was van plan te bouwen met een volgende generatie. Ivo Steins en Jasper Adams stoppen en dat heeft me al eerder aan het denken gezet”, zegt de Limburger. “Iedereen is even in de war. Dat kun je, je wel voorstellen.”

Schmeits besluit zeker: “Ik wil in de top van de BENE-League blijven spelen en meedoen om prijzen.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie