Skip to main content

Als VZV vanavond wéér van HC Groot Venlo wint komt de eerste finale heel dichtbij

Vijf dagen geleden klopte VZV bekerfinalist HC Groot Venlo in eigen huis. Als de wit-roden dat kunstje vanavond in Limburg herhalen lonkt de eerste finale om de landstitel ooit voor de Noord-Hollanders.

Advertentie

Afgelopen zaterdagavond stond het zelfs even 29-19 voor de nummer drie van de reguliere competitie. Uiteindelijk verliet HC Groot Venlo, favoriet in kampioenspoule B, bij 31-26 met de staart tussen de benen de sporthal van VZV.

Er is nog geen week voorbij en beide teams gaan al op herhaling. Omdat Koningsdag op de wedstrijddag valt, is HC Groot Venlo – VZV naar voren gehaald. Het eerste fluitsignaal in het zuiden klinkt vanavond om 19:30.

Beiden zeven punten
In de reguliere competitie eindigde het treffen in Venlo in 36-29 voor de blauw-witten. De winnaar van de wedstrijd van vanavond gaat aan de leiding in de poule, want voorafgaand aan de topper staat zowel HC Groot Venlo als de Noord-Hollandse gasten op zeven punten.

Advertentie

Nog nooit haalde VZV, waar schutter Esma Staal na haar terugkeer uit Scandinavië weer van grote waarde is, de best-of-three. Tien jaar geleden waren de wit-roden zelfs nog tweede divisionist. Opponent HC Groot Venlo werd twee jaar geleden voor het eerst Nederlands kampioen en verloor vorig seizoen de tweede finalereeks van VOC.

Met VOC
Na vanavond spelen HC Groot Venlo en VZV ieder nog twee wedstrijden in de play-offs. Beiden tegen SEW en Kwiek. Na zes speelrondes gaat de nummer één met VOC, al zeker van de koppositie in de andere kampioensgroep, om de landstitel spelen.

Lees ook: VOC al zeker van finale, nieuwe troef komt uit Frankrijk

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie