Skip to main content

APai/Aristos grijpt koppositie in Play Offs

APai/Aristos is er afgelopen weekend in geslaagd te winnen van HARO Rotterdam. De ploeg van Serge Ter Horst speelde met veel bravoure en wist de Rotterdammers vooral in de tweede helft op alle fronten af te troeven. Na een 13 – 13 ruststand won APai/Aristos met 28 – 23.

Advertentie

De openingsfase was overduidelijk voor de bezoekers. HARO pakte direct een 1 – 4 voorsprong door vier goals van Nuni Bazoer. Net als twee weken geleden leken de Rotterdammers een makkelijke avond te krijgen, maar niks was minder waar. Aristos knokte zich terug en met een stand van 13 – 13 zochten de teams de kleedkamer op.

In de tweede helft stond de dekking van Aristos als een huis. In de eerste dertien minuten incasseerde de Amsterdammers slechts 1 tegendoelpunt en aanvallend vonden zij eenvoudig het net. Het staat na een kwartier spelen 20 – 15. HARO mist in de fase ook twee strafworpen en lijkt daardoor vooral mentaal te zijn geknakt. Met nog drie minuten te spelen komen de Rotterdammers nog terug tot 25 – 22. Coach Serge Ter Horst neemt een time out om de rust te bewaren en dat lukt. Aristos scoort direct. Het gat van vier punten is te groot en HARO kan niet meer dichterbij komen: 28 – 23

De sterk keepende Quincy Kompier vertelde na afloop: “Dit was genieten. We begonnen zeker niet als favoriet aan dit duel, maar hebben laten zien dat er wel degelijk rekening met ons gehouden moet worden. We speelden met veel beleving en blufte HARO eigenlijk op alle fronten af. Dat nemen we zeker mee naar naar aanstaande woensdag als we uit tegen Bevo spelen.”

“Of mijn net aangekondigde vertrek naar Volendam wat te maken heeft met dit verlies weet ik niet”

Vertrekkend trainer/coach Pjotr Kontiz: “Of mijn net aangekondigde vertrek naar Volendam wat te maken heeft met dit verlies weet ik niet. Ik weet wel dat dit de slechtste wedstrijd onder mijn leiding was. Allen Nuni Bazoer haalde zijn niveau. Vooral in de tweede helft hadden wij helemaal niks te zeggen.”

Door de overwinning op HARO pakken de Amsterdammers de koppositie in de kampioenspoule. Targos Bevo staat tweede. Zij wonnen afgelopen weekend met 20 – 24 van WHC.

Foto: Luc van Leeuwen, Handbalfoto
Advertentie