Skip to main content

APai/Aristos treft oude bekende in 1/8 finale beker

By 8 februari 2016Geen categorie

AMSTERDAM – Na de verloren wedstrijd tegen FIQAS/Aalsmeer afgelopen zondag (29 – 23) staat voor APai/Aristos vanavond alweer de volgende wedstrijd op het programma. Om 20:40 uur spelen de Amsterdammers in de 1/8 finale van de beker tegen Eredivisionist Hercules uit Den Haag. Een pikant affiche gelet op het verleden en het heden.

Advertentie
Serge Ter Horst

Serge Ter Horst: “We weten dat we Hercules partij kunnen bieden

Strijd tussen teamgenoten
Maarten Roestenburg, de huidige hoofdtrainer van Hercules, stond tot de zomer van 2013 aan het roer bij de Amsterdammers. Ander detail is dat Roestenburg op zondag vaak hetzelfde shirt draagt als Serge Ter Horst, de hoofdtrainer van APai/Aristos. Beide heren spelen samen in de hoofdmacht van de Blinkert in Haarlem.

Statistieken in het voordeel Hercules
Sinds het vertrek van de oude leermeester troffen beide teams elkaar vier keer. Hercules trok daarbij drie keer aan het langste eind. Een keer eindigde het gelijk. Trainer/coach Serge Ter Horst: “Het zal een zware wedstrijd worden. Het mag duidelijk zijn dat Hercules als nummer 6 van de Eredivisie de favoriet is om de kwartfinale te bereiken, maar wij gaan zeker proberen een verrassende uitslag neer te zetten. Vorig seizoen kwamen we elkaar al vier keer tegen, waarbij het drie keer erg spannend was. We weten dus dat we Hercules partij kunnen bieden. Als het bij
ons loopt is alles mogelijk”.

De 1/8 finale tussen Hercules en APai/Aristos begint vanavond om 20:40 uur in sporthal Boswijk.

Foto’s: Luc van Leeuwen, Handbalfoto.nl

Actieszonderrand

Advertentie