Skip to main content

Oranjemannen bij elkaar voor cruciale interlandweek

Een cruciale interlandweek voor de Oranjemannen is begonnen. Zondagmiddag heeft het Nederlands team in Eindhoven een WK-ticket op zak of staat Oranje met lege handen.

Advertentie

Griekenland wordt deze week door de formatie van Staffan Olsson (foto) twee keer getroffen. In twee wedstrijden wordt om één startbewijs voor het wereldkampioenschap van januari 2025 gespeeld.

Oranje, dat op het laatste WK veertiende eindigde, begint uit. Woensdagmiddag om 16:15 wordt in Grieks Kozani gespeeld. Vier dagen later is in Noord-Brabant de return.

Olsson heeft zeventien internationals opgeroepen. Doelman Matthias Dorgelo stapt vanmiddag ook op het vliegtuig naar Thessaloniki en kan in Griekenland zijn officiële debuut voor de Oranjemannen maken. Andere keepers in de selectie zijn Arjan Versteijnen (Bevo) en Evan de Lange (Volendam).

Ook basiskrachten als Dani Baijens, Niels Versteijnen en Luc Steins hebben zich vanochtend op Papendal gemeld. Terwijl eerste twee afgelopen week in de Bundesliga respectievelijk zes en acht goals maakten, is de spelmaker van PSG door Barca uit de Champions League gewipt.

Programma Oranje:
8 mei, 16:15, Griekenland – Nederland
12 mei, 16:00, Eindhoven, Nederland – Griekenland

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie