Skip to main content

Champions League: Waanzinnige comeback THW Kiel, Steins en Karabatic uitgeschakeld

By 2 mei 2024Buitenland, Voorpagina

Wat PSG vanavond in de kwartfinale niet lukte, is THW Kiel wel in geslaagd: een dikke achterstand in de Champions League goed maken en zo toch plaatsing voor de Final4 afdwingen.

Advertentie

De Bundesliga-club won aan het begin van de avond op eigen vloer met 31-21 van Montpellier. Precies genoeg door te gaan, want het heenduel in Frankrijk eindigde nog in 39-30 voor de donkerblauwen.

Een voorsprong van vijf halverwege (17-12) wist THW Kiel vlak voor het ingaan van het slotkwartier uit te breiden naar 27-21. In de staart van de partij hield de Tsjechische goalie van de Duitsers Tomas Mrkva, twaalf stops (41 procent), zijn doel schoon waardoor THW Kiel met steun van het fanatieke thuispubliek tot de magische marge van tien kon komen.

32-31
De ploeg van Filip Jicha schaart zich bij competitiegenoot SC Magdeburg. De titelhouder ging gisteren na strafworpen ten koste van Kielce door naar het finaleweekend, 8 en 9 juni, in Köln.

Advertentie

PSG heeft voor de tweede keer in zeven dagen van Barca verloren. Waar het heenduel in Parijs in 22-30 eindigde, werd het vanavond in Spanje 32-31 (17-12) voor de ploeg waar ster Dika Mem na zijn zevende een publiekswisseling kreeg.

Laatste wedstrijd ooit
Landgenoot Luc Steins maakte het uur vol en kwam tot twee treffers en meerdere assists. Teamgenoot bij PSG Nikola Karabatic speelde in Barcelona zijn laatste wedstrijd ooit in de Champions League. De Franse routinier stopt aan het einde van het lopende seizoen.

Aalborg Håndbold maakt het kwartet met finalisten compleet. De Deense topclub schakelde bij de laatste acht Veszprem uit Hongarije uit.

Foto: FotoReza

Advertentie