Skip to main content

Arjan Haenen naar MT Melsungen

Oranje-international Arjan Haenen speelt vanaf volgend seizoen voor MT Melsungen. De 28-jarige Noord-Limburger tekende een contract voor twee jaar. Haenen speelde vanaf 2012 in het eerste team van TBV Lemgo, waar hij in 2009 zijn club Bevo voor verliet. 

Advertentie

Ploeggenoot Boomhouwer
Haenen wordt in Melsungen ploeggenoot van Jeffrey Boomhouwer, die al sinds 2014 in Melsungen speelt. De Nordhessen doen het dit seizoen erg goed in de Duitse Bundesliga. De ploeg staat dit moment op een vierde plaats en het ziet er dus naar uit dat de twee Oranje-internationals volgend seizoen ook in Europa te bewonderen zullen zijn. Algemeen directeur Axel Geerken van Melsungen liet weten blij te zijn met de komst van Haenen. ”We zochten iemand die Duits spreekt, de competitie kent en een wat ervaring met zich meebrengt. Al deze eigenschappen heeft Arjan.”

”Volgend jaar in de EHF Cup, dat is wel een verschil”

Ook Haenen zelf is blij met de volgende stap in zijn carriere. ”Ik strijd nu met Lemgo tegen degradatie en speel volgend jaar waarschijnlijk in de EHF Cup. Dat is wel een verschil. Voor mij is het een hele mooie stap in mijn ontwikkeling. Ook ben ik blij dat ik met mijn landgenoot Jeffrey Boomhouwer samen kan spelen. We kunnen het goed met elkaar vinden en ik vind het leuk dat we straks ook bij de club samenspelen.” Dat de twee landgenoten het goed kunnen vinden bewees het duo in de thuiswedstrijd tegen Zwitserland in januari, waar Haenen en Boomhouwer verantwoordelijk waren voor een geweldig vliegertje dat het hoogtepunt van de wedstrijd vormde.
Haenen heeft volgend jaar met Europees kampioen Johannes Sellin een sterke concurrent, maar dat schrikt hem niet af. ”Een seizoen duurt lang en als je ook nog Europees speelt is iedere speler hard nodig.”

Foto: FotoReza

Advertentie

Join the discussion 30 Comments