Beachhandbalsters op stoom bij EK in Portugal

De vrouwelijke delegatie van ‘Holland beach’ U16 heeft vandaag goede zaken gedaan op het EK beachhandball in Portugal. De ploeg van Harald Mulder en Serge Ter Horst speelde vandaag tegen Rusland en Spanje. Beide wedstrijden werden gewonnen.

Nederland – Rusland
De eerste wedstrijd tegen Rusland werd weliswaar met 2 – 0 gewonnen, maar eenvoudig was het zeker niet. De Russinnen hadden veel lengte en een goed verzorgt blok. Aanvallend konden zij echter geen vuist maken en waren zij sterk afhankelijk van hun specialist. In de eerste set keek Oranje dan ook enige tijd tegen een achterstand aan. Na 8 minuten pakte Nederland voor het eerst de voorsprong en kon er een gaatje geslagen worden van twee punten. Deze marge konden zij vasthouden tot het einde van de eerste set.

“Deze overwinning geeft een boost”

In de tweede set hield Oranje het vooral in de dekking goed dicht. Daarbij was een belangrijke rol weggelegd voor aanvoerder Zion Krullaars. Krullaars liet weten; “Dit was een gave wedstrijd en de sfeer in het team is super. We speelden echt ons eigen spel. Deze overwinning geeft een boost, straks tegen Spanje willen we doorpakken”

Nederland – Spanje
En dat doorpakken lukte. Oranje won de eerste set met 11 – 10, maar verloor de tweede set (14 – 16). Shoot outs moesten de beslissing brengen, waarbij Nederland aan het langste eind trok: 8 – 4. Uitblinker in de wedstrijd tegen Spanje was Lisanne Bakker die een geweldige wedstrijd keepte.

Door de de overwinningen op Rusland en Spanje in Nederland al zeker van de kwartfinale. Morgen speelt Oranje nog haar laatste poulewedstrijd tegen Bulgarije.

Jongens
De jongens verloren vandaag helaas hun eerste wedstrijd met 2-0 van Zwitserland. Er had zeker meer ingezeten voor de ploeg van Dennis Heuvelmans en Danny Baijens gaf in de eerste set een 10 – 4 voorsprong uit handen, waarna op een golden goal werd verloren. De tweede wedstrijd spelen de jongens vanavond om 20:00 uur (Nederlandse tijd) tegen Rusland.