Skip to main content

Beker: Finalisten HC Groot Venlo en VOC winnen uit, latertje voor Velo

By 21 februari 2024Beker, Competities, Voorpagina

Finalisten HC Groot Venlo en VOC hebben gisteravond uit gewonnen en zo net als competitiegenoot Velo de laatste vier van het bekertoernooi gehaald.

Advertentie

In Raalte had titelhouder HC Groot Venlo aan dertien beresterke minuten genoeg Kwiek, waar oud-international Myrthe Schoenaker als invalcoach op de bank zat, te kloppen. Na de 7-6 van Nel Veldhuis scoorden de gasten elf keer op rij.

Na 7-17 bij rust liepen de vrouwen van Robin Gielen, die in de zomer bij het Belgische Houthalen aansluit, nog verder uit (9-24). Uiteindelijk eindigde de kwartfinale in 23-35 voor HC Groot Venlo.

Van Vliet en Muller
Quintus – VOC was tot 25-27 spannend. Daarna zag Peter Lotman van het AD de Amsterdammers, vorig seizoen in de eindstrijd niet opgewassen tegen HC Groot Venlo, uitlopen naar 28-36 (15-20). Linkerhoekspeelster Loïs van Vliet (foto) scoorde acht keer voor VOC.

Advertentie

Namens de thuisploeg werd Phoebe Muller bij de laatste acht de topschutter. De 20-jarige schutter van Quintus vond één keer vaker het net dan Jara Datthijn: zeven om zes treffers.

Lopend de snelweg af
Ook Zuid-Hollandse Velo mag zich halve finalist noemen. De verre partij met DSVD eindigde op tijd voor de gasten uit Wateringen, want na de 26-29 van linkeropbouwer Carmen Riepe klonk bij 28-29 (15-18) het laatste fluitsignaal.

Te laat startte de kwartfinale in Deurningen. De bus van Velo stond aan het begin van de avond lang vast op de A1 waarna de selectie van Velo lopend het Overijsselse asfalt af moest. Zo werd er op de vloer niet om 19:00, maar pas om 21:00 begonnen.

Lees ook: Veltrop schiet SEW naar laatste vier

Foto: FotoReza

Advertentie