Skip to main content

Bekerhouder Volendam heeft één helft last van Houten

By 29 maart 2023Beker, Competities, Voorpagina

Na LIONS, Hurry-Up en Bevo heeft ook Volendam zich bij de laatste vier van de beker geschaard. Op eigen vloer hadden de Noord-Hollanders één helft last van eredivisiekoploper Houten: 38-28.

Advertentie

Bij 17-17 zochten beide teams in Volendam de kleedkamer op. Voor rust klampten de gasten uit Utrecht zich moedig vast aan de BENE-Leagueploeg. Rogier Teeuwissen en doelman Björn Brachten vielen op bij Houten.

Tien voor Schneider
In de tweede helft was het beste er bij de bezoekers na 27-24 af. Daar maakten vooral Lucas Schneider, die in bezit is van een doorlopend contract in Volendam, en José Pocas dankbaar gebruik van. De buitenlanders van de bekerwinnaar kwamen gisteravond tot respectievelijk tien en acht goals.

Het bekeravontuur van Houten zit erop en zo kan de formatie van Vladan Mijalkovic zich focussen op de titelstrijd in de eredivisie. De voorsprong op runner-up Quintus, dat in de kwartfinale van de beker lang meekon met Bevo (28-33), is drie punten. De eredivisiekampioen speelt in een play-off met de nummer zes van de HandbalNL League om een plaats in de BENE-League.

Naar Panningen
Volendam gaat in het weekend op bezoek in Panningen. In de HandbalNL League wacht Bevo. Beide teams hebben in de strijd om de landstitel nog niet gewonnen.

Lees ook: Complimenten voor Quintus, Bevo de halve finaleplaats
En ook: LIONS schakelt Aalsmeer uit in beker, ook Hurry-Up door

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie