Skip to main content

Bekerhouder Volendam speelt met competitiegenoot, ook DFS Arnhem door

By 7 februari 2024Beker, Competities, Voorpagina

Titelhouder Volendam is het bekertoernooi gestart met een simpele thuiszege op competitiegenoot Houten: 39-26. Ook DFS Arnhem haalde gisteravond de kwartfinale.

Advertentie

Via 6-1 en 15-5 maakte Volendam aan Houten duidelijk dat er in Noord-Holland niets te halen viel. Trainer/coach van de thuisploeg Geert Hinskens koos voor rust voor een heel offensieve dekking en dat bleek de juiste keuze.

Nog voor het rustsignaal (20-10) vonden de Utrechters een beter ritme. Bij 29-22, Sjoerd Brakenhoff scoorde uit de linkerhoek, was de tussenstand dragelijker voor Houten.

Ieder zes
Bij de geel-zwarten viel Richard Meinicke onder de lat in. Na fysieke ongemakken is de goalie van Houten op de weg terug, want eerder maakte Meinicke ook al speelminuten voor de reserves in de eerste divisie.

Oskar Schöll, Jordy Baijens en Robin Nagtegaal (foto) maakten er bij de laatste zestien van de beker ieder zes voor Volendam. In totaal vonden dertien verschillende spelers van Volendam in de achtste finale het net.

29-18
Ook DFS Arnhem is door. De runner-up van de eredivisie rekende in eigen huis af met Hellas: 29-18. Na de pauze (15-11) kreeg goalie van DFS Arnhem Mark Majdan er slechts zeven tegen.

Lees ook: Sfeermaker Dynamico moet kwartfinale aan LIONS laten
En ook: Makkelijke bekeravond Hurry-Up tegen Tachos

Advertentie