Skip to main content

“De BENE-League is me qua niveau erg meegevallen”

By 25 januari 2018Voorpagina

Na drie duels en nul punten leek de rol van FIQAS/Aalsmeer in de BENE-League uitgespeeld. Drie maand later zijn de Noord-Hollanders nadrukkelijk verwikkelend in de strijd om de Final4. Hoofdcoach Bert Bouwer wrijft zich in zijn handen.

Advertentie

“Iedereen was zoekende. En dan gaan spelers zich afvragen of het wel waar is wat de trainer zegt”, is Bouwer eerlijk over zijn eerste weken in dienst bij Aalsmeer. “Vroeger had de trainer het bij het juiste eind. De nieuwe generatie handballers groeit op met veel videomateriaal en livestreams. Er is veel meer discussie.”

“Vroeger had de trainer het bij het juiste eind”

Na twee miskleunen tegen OCI-LIONS, zo werd de finale om de Supercup kansloos verloren, werd de weg naar boven ingeslagen. “Ik heb geprobeerd structuur in het spel te brengen”, legt Bouwer uit. “Het spel van de ploeg was heel individualistisch, waardoor er als er iets fout ging veel onrust kwam. Dat hebben we proberen op te lossen door taken per positie te verdelen. Van de ‘ikjes’ een structuur maken. Iedereen voelt zich veiliger in het veld.”

Achilles Bocholt
Na de valse start volgde een fraaie zegereeks in de BENE-League. Bouwer: “We hebben onszelf zien groeien en zijn erin gaan geloven. Ik moet ook zeggen: de BENE-League is me qua niveau erg meegevallen. De ploegen uit België hebben goede spelers. Ze zijn vaardig en hebben een flinke drive. Ook tegenstanders als Bevo, LIONS en Volendam spelen goed handbal.”

Advertentie

“In De Bloemhof heeft de ploeg veel zelfvertrouwen”

Dit weekend ontvangt Aalsmeer koploper Achilles Bocholt in eigen hal. “Een hele zware”, lacht de oud-bondscoach. In het heenduel wisten de Noord-Hollanders zeer verrassend het pootje van de Belgische titelhouder te lichten (41-42). “Thuis zijn we sterk. In De Bloemhof heeft de ploeg veel zelfvertrouwen. Maar ook Bocholt heeft tegen ons iets recht te zetten.”

Final4
Samen met LIONS, Bevo en Hasselt heeft Aalsmeer na vijftien duels twintig punten. “De Final4 is binnen handbereik”, stelt Bouwer. “Na het duel tegen Bocholt volgen er nog zes wedstrijden. Daar moeten we goede resultaten neerzetten. Het is erg spannend bovenin.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie