Skip to main content

BENE-League: Volendam wint derby, uitzege Bevo

By 3 september 2023BENE-league, Competities, Voorpagina

Winst voor Volendam in de eerste speelronde van de BENE-League. De bekerwinnaar rekende gisteravond af met streekgenoot Aalsmeer.

Advertentie

De derby werd met 31-27 gewonnen door de ploeg van Geert Hinskens. Halverwege was het verschil tussen de rivalen al gemaakt (17-12).

Het thuispubliek in Volendam maakte vanavond kennis met Ephrahim Jerry (foto). De aanwinst maakte net als in de verloren strijd om de Supercup de meeste goals namens de oranje-zwarten. Na de derbyzege complimenteerde Hinskens de dekking van de voorlopig sterkste ploeg van Noord-Holland.

West-Vlaanderen
Trainer/coach Hans van Dijk is zijn periode bij Bevo gestart met een uitoverwinning. Bevo heette nieuwkomer Izegem op gepaste wijze welkom in de BENE-League door in West-Vlaanderen met 25-30 te zegevieren.

Zoon van de coach Destin van Dijk bepaalde over de grens de ruststand op 14-17. Een kwartier voor tijd tilde Kobe Serras de score naar 16-22 waarna Izegem alleen bij 23-26 nog in de buurt van Bevo kwam.

Advertentie

Diego Jacobs
Andere promovendus Houten toonde in de openingswedstrijd aan over veerkracht te beschikken, want bij 7-15 achter tegen Sporting Pelt zochten de Utrechters de kleedkamer op om in de tweede helft terug te komen. Na 21-20 en 22-26 maakte Diego Jacobs, de ervaren cirkelspeler is overgekomen van eredivisionist Vrone/Berdos, namens Houten de aansluitingerstreffer (25-26).

Landgenoot Tommie Falke, terug na een operatie en zomer lang revalideren, en Niels Vansloot zorgden in The Dome voor ademruimte voor Sporting Pelt. De 26-28 van Houten-schutter Ruben de Bok kwam pas een paar seconden voor het eind.

Alle uitslagen BENE-League:
Volendam – Aalsmeer 31-27
LIONS – Hubo Handbal 30-30
Hurry-Up – Achilles Bocholt 30-30
Izegem – Bevo 25-30
Houten – Sporting Pelt 26-28
Vis̩ РKTSV Eupen 32-17

Lees ook: Finalisten LIONS en Achilles Bocholt leveren meteen punt in

Foto: FotoReza

Advertentie