Bewegelijk Lions kan Franse muur niet beslechten

By 13 februari 2016Geen categorie

OCI-Lions is er niet in geslaagd te stunten in het debuut in de poulefase van de EHF Cup. In Sittard kon de ploeg van Tijsterman lang mee, maar in de tweede helft nam het Franse HBC Nantes afstand van de Limburgers: 26-33.

In de eerste helft baarde de landskampioen van Nederland opzien, door met razend snelle tegenaanvallen te scoren. Aan de andere kant moesten de Franse gasten het doen met geduldig geweld van afstand. Bij 8-7 kon de afgeladen hal in Sittard zelfs gaan staan voor een verrassende voorsprong door een doelpunt van jongeling Schmeits. Voornamelijk de gebroeders Steins, omschakelend vanuit een sluwe 3-2-1-dekking, waren een plaag voor de Europese grootmacht.

Na rust (12-16) kwam Lions nog even terug tot 16-17, maar naarmate de wedstrijd vorderde nam HBC Nantes – met Spaanse ster Entrerrios op linkeropbouw – het heft in handen. De vermoeide Limburgers stuitten steeds vaker op de Franse muur, terwijl de fysiek sterke tegenstander uit West-Frankrijk effectief bleef scoren.

Zo kunnen de Lions – en stiekem heel Nederland – terug kijken op een verdienstelijk debuut in de poulefase van een groot Europees toernooi. Over acht dagen spelen Monique Tijsterman en haar mannen de spectaculaire uitwedstrijd tegen Bundesliga-club Frisch Auf Göppingen.