Skip to main content

Bloedstollend gevecht Hellas en DFS Arnhem, Houten kampioen

By 4 maart 2018Eredivisie, Voorpagina

Net als in de BENE-League valt ook tijdens de laatste speelronde van de eredivisie een beslissing. Waar Stipt Payroll/Houten zondagmiddag de koppositie veilig stelde, vechten AJ Sports/Hellas en DFS Arnhem om de overgebleven plaats in de play-offs.

Advertentie

Hellas maakte zondagmiddag geen fout in Panningen. Op bezoek bij Bevo 2 zegevierde de formatie van Hans van Dijk met tien doelpunten verschil: 24-34. Daarmee blijft de achterstand op runner-up DFS Arnhem een punt.

Schrik
De ploeg uit Gelderland kwam met de schrik vrij in Noord-Limburg. Na rust (15-15) kwamen de mannen van Gomes, die deze week bekend maakte te stoppen bij DFS Arnhem, op voorsprong. Kort voor tijd kwam Cabooter Group/HandbaL Venlo terug tot een doelpunt. Bij 25-26 klonk het eindsignaal.

Houten kroonde zich tot kampioen van de eredivisie. Het uitduel tegen LIONS 2 werd winnend afgesloten (24-27), waardoor de Utrechters niet meer zijn in te halen. In de lente gaat Houten met de nummer twee van de eredivisie en Nederlandse nummer vijf en zes van de BENE-League strijden om twee tickets voor de grensoverschrijdende competitie.

View this post on Instagram

?? KAMPIOENEN! ??

A post shared by Handbal Houten (@handbalhouten) on

Zaterdagavond wordt het laatste plaatsje voor de play-offs vergeven. Zowel Hellas als DFS Arnhem speelt een thuiswedstrijd. De Hagenezen ontvangen HandbaL Venlo, terwijl DFS Arnhem de deuren open doet voor Smezo/BFC. Ook Red-Rag/Tachos maakt bij verlies van de concurrentie een theoretische kans op de nacompetitie.

Linkerrijtje eredivisie:
1. Houten 21-36
2. DFS Arnhem 21-32
3. Hellas 21-31
4. Tachos 21-30
5. E&O 21-26
6. LIONS 2 20-19

Foto: Tina Kolthof

Advertentie